Perbandingan 5 jinis HEAT SINK kanggo lampu LED

Saiki, masalah teknis paling gedhe saka peralatan lampu LED yaiku masalah boros panas

Boros panas sing kurang ndadékaké sumber daya nyopir LED lan kapasitor elektrolitik, sing wis dadi shortboard kanggo pangembangan luwih saka perlengkapan lampu LED, lan alesan kanggo tuwa durung wayahe sumber cahya LED.
Ing skema lampu nggunakake LV LED sumber cahya, amarga sumber cahya LED dianggo ing voltase kurang (VF = 3.2V), saiki dhuwur (IF = 300 ~ 700mA) negara digunakake, panas banget kuwat, lan papan tradisional. lampu iku wilayah sempit lan cilik.Iku angel kanggo radiator kanggo dissipate panas banget cepet.Senajan macem-macem rencana boros panas wis diadopsi, asil ora marem, lan wis dadi masalah unsolvable kanggo lampu LED.Panelusuran kanggo bahan boros panas sing gampang digunakake, konduktif termal, lan murah tansah ana ing dalan.

Saiki, sawise sumber lampu LED diuripake, kira-kira 30% energi listrik diowahi dadi energi cahya, lan liyane diowahi dadi energi panas.Mulane, iku teknologi tombol desain struktur lampu LED kanggo ngekspor dadi akeh energi panas sanalika bisa.Energi panas kudu dibubarake liwat konduksi panas, konveksi panas lan radiasi panas.Mung kanthi ngekspor panas sanalika bisa suhu rongga ing lampu LED bisa dikurangi kanthi efektif, sumber daya bisa dilindhungi supaya ora bisa digunakake ing lingkungan suhu dhuwur sing tahan suwe, lan tuwa durung wayahe sumber cahya LED amarga dawa. -term operasi suhu dhuwur bisa nyingkiri.

Disipasi panas saka perlengkapan lampu LED

Iki amarga sumber cahya LED dhewe ora duwe sinar inframerah lan ultraviolet, mula sumber cahya LED dhewe ora duwe fungsi dissipation panas radiasi.Radiator kudu nduweni fungsi konduksi panas, konveksi panas lan radiasi panas.
Radiator apa wae, saliyane bisa kanthi cepet ngetokake panas saka sumber panas menyang permukaan radiator, utamane gumantung ing konveksi lan radiasi kanggo ngilangi panas menyang udhara.Konduksi panas mung ngrampungake cara transfer panas, dene konveksi panas minangka fungsi utama radiator.Kinerja boros panas utamané ditemtokake dening wilayah boros panas, wangun, lan kemampuan kekuatan konveksi alam, lan radiation panas mung peran tambahan.
Umumé ngandika, yen jarak saka sumber panas kanggo lumahing sink panas kurang saka 5mm, banjur anggere konduktivitas termal saka materi luwih saka 5, panas bisa dissipated, lan liyane boros panas. kudu didominasi dening konveksi termal.
Umume sumber cahya LED isih nggunakake manik lampu LED voltase rendah (VF=3.2V), arus dhuwur (IF=200-700mA).Amarga panas dhuwur sajrone operasi, paduan aluminium kanthi konduktivitas termal sing dhuwur kudu digunakake.Biasane ana radiator aluminium die-cast, radiator aluminium extruded, lan radiator aluminium cap.Radiator aluminium die-casting yaiku teknologi bagean die-casting.Cairan wesi seng-tembaga-aluminium diwutahake menyang port feed saka mesin die-casting, lan banjur die-casting dening mesin die-casting kanggo matak radiator wangun ditetepake dening jamur wis dirancang.

Die-cast aluminium heat sink

Biaya produksi bisa dikontrol, lan sirip boros panas ora bisa digawe tipis, dadi angel kanggo nggedhekake area boros panas.Bahan die-casting sing umum digunakake kanggo sink panas lampu LED yaiku ADC10 lan ADC12.

Extruded Aluminium Heat Sink

Aluminium Cairan extruded liwat mati tetep, lan banjur bar Cut menyang radiator saka wangun dibutuhake dening mesin, lan biaya kirim-Processing punika relatif dhuwur.Sirip cooling bisa digawe tipis banget, lan wilayah boros panas wis ditambahi kanggo ombone paling.Nalika sirip cooling bisa, konveksi online kanthi otomatis dibentuk kanggo nyebar panas, lan efek boros panas luwih apik.Bahan sing umum digunakake yaiku AL6061 lan AL6063.

Dicap Aluminium heat sink

Iku kanggo doyo lan angkat piring baja lan aluminium alloy dening punching mesin lan cetakan kanggo nggawe radiators wangun cangkir.Ing pinggiran njero lan njaba saka radiator prangko Gamelan, lan wilayah boros panas diwatesi amarga lack saka swiwi.Bahan paduan aluminium sing umum digunakake yaiku 5052, 6061, lan 6063. Kualitas bagian stamping cilik lan tingkat panggunaan materi dhuwur, yaiku solusi sing murah.
Konduksi panas saka radiator alloy aluminium becik, lan luwih cocok kanggo sumber daya saiki pancet terisolasi.Kanggo pasokan listrik arus konstan sing ora terisolasi, kudu ngisolasi AC lan DC, voltase dhuwur lan voltase rendah liwat desain struktur lampu supaya bisa lulus sertifikasi CE utawa UL.

heat sink aluminium dilapisi plastik

Iki minangka radiator inti aluminium cangkang plastik sing nindakake panas.Plastik konduktif termal lan inti boros panas aluminium dibentuk ing mesin cetakan injeksi sekaligus, lan inti boros panas aluminium digunakake minangka bagean sing dipasang lan kudu diproses luwih dhisik.Panas saka manik lampu LED cepet ditransfer menyang plastik konduktif termal liwat inti boros panas aluminium, lan plastik konduktif termal nggunakake multi-swiwi kanggo mbentuk boros panas konveksi online, lan nggunakake lumahing kanggo radiate bagéan saka panas.
Radiator aluminium sing dilapisi plastik umume nggunakake warna asli saka plastik konduktif termal, putih lan ireng, lan radiator aluminium sing dilapisi plastik plastik ireng duweni efek boros panas radiasi sing luwih apik.Plastik konduktif termal minangka bahan termoplastik.Ing fluidity, Kapadhetan, kateguhan lan kekuatan saka materi gampang kanggo ngecor injeksi.Nduwe resistensi sing apik kanggo siklus kejut kadhemen lan termal lan sifat insulasi sing apik.Emisivitas plastik konduktif termal luwih apik tinimbang bahan logam biasa.
Kapadhetan plastik konduktif termal 40% luwih cilik tinimbang aluminium lan keramik die-cast, lan bobot aluminium sing dilapisi plastik bisa dikurangi meh siji-katelu kanggo bentuk radiator sing padha;dibandhingake karo radiator kabeh-aluminium, biaya Processing kurang, siklus Processing cendhak, lan suhu Processing kurang;Produk rampung ora gampang rusak;mesin injeksi ngecor customer-diduweni bisa nindakake desain wangun bedo lan produksi lamps.Radiator aluminium sing nganggo plastik nduweni kinerja insulasi sing apik lan gampang ditindakake peraturan safety.

Konduktivitas termal dhuwur plastik heat sink

Radiator plastik konduktivitas termal sing dhuwur wis dikembangake kanthi cepet.Radiator plastik konduktivitas termal sing dhuwur yaiku radiator plastik kabeh.Konduktivitas termal kasebut puluhan kaping luwih dhuwur tinimbang plastik biasa, tekan 2-9w / mk.Nduwe kemampuan konduksi panas lan radiasi panas sing apik.;Jinis anyar saka insulasi lan bahan boros panas sing bisa digunakake ing macem-macem lampu daya, lan bisa digunakake kanthi akeh ing macem-macem jinis lampu LED saka 1W nganti 200W.

Disipasi panas modul photothermal terpadu

Digabungake karo teknologi kemasan telung dimensi saka sumber cahya K-COB lan teknologi kontrol termal owah-owahan fase dhewe, modul photothermal terpadu dibentuk.Tembaga bebas oksigen kemurnian dhuwur digunakake minangka bahan mentah, lan koefisien transfer panas bisa nganti 300.000 w / mk, sing paling dhuwur ing donya.Materi superkonduktor cepet, teknologi paten saka struktur piring basa seragam, lan struktur suhu seragam khusus nduweni konduktivitas termal paling kuat ing donya lan kapasitas boros panas, sing ndadekake sumber cahya lampu urip dawa lan kaluwihan ukuran cilik lan bobot entheng.Panas sumber cahya ditransfer kanthi cepet menyang saben sink panas kanggo nindakake konversi termal kanthi lingkungan ruang, supaya bisa dadi pendinginan kanthi cepet, sing padha karo AC miniatur kanthi chip LED.

K-COB LED Kripik

Gegandhengan karo teknologi konduksi panas dual-saluran saka sumber cahya dhewe, loro sumber panas utama sumber cahya LED, chip LED lan saluran panas utama saka phosphor Keramik, dipisahake.Laying metu, lan liwat noto chip cukup, kedadean saka kopling termal bisa èfèktif nyingkiri, mangkono èfèktif ngurangi suhu chip, lan K-COB sumber cahya packaging teknologi wis dikembangaké, mangkono luwih Ngapikake kinerja lan urip saka lampu LED. sumber.

Pengin ngerti luwih rinci?

Hubungi pakar sing dipimpin, whatsapp: +8615375908767


Wektu kirim: Mar-10-2022
Ninggalake Pesen Panjenengan
Tulis pesen ing kene lan kirimake menyang kita